PRI, vivre inspiré par l’amour, la compassion et en connexion

Livres sur la PRI

Illusies

illusies_voorkant

15e druk 2011, LJ Veen
ISBN: 978-90-204-0746-4

Prijs € 19,90

disponible en français et néerlandais

Heftige emoties en nare gedachten kunnen ons leven beheersen wanneer we niet weten waar ze vandaan komen, wat we ermee aan moeten en hoe we ons ervan kunnen bevrijden. Louter overleven en vermijden, angsten en conflicten zijn het gevolg.

Dat is treurig, omdat veel van deze gevoelens en gedachten op illusies berusten. Illusies waardoor we niet meer constructief kunnen omgaan met wat op onze weg komt, en niet werkelijk van het leven kunnen genieten.

Quote uit het boek

Quote uit het boek

In het vervolg op het succesvolle De herontdekking van het ware zelf schetst Ingeborg Bosch treffend en herkenbaar hoe ons leven, zonder dat we ons daarvan bewust zijn, wordt beheerst door illusies die veel pijn veroorzaken. Illusies waarmee we pijnlijke gevoelens uit onze kindertijd verdringen. Hoe nuttig deze onbewuste overlevingsstrategie?n ook kunnen zijn als we kind zijn, voor de volwassene werken ze alleen maar destructief. Het gevolg is dat we meer lijden in ons leven dan nodig is.

Aan de hand van duidelijke voorbeelden legt Bosch uit hoe we aan dit illusoire lijden kunnen ontsnappen. Ze geeft de lezer een sleutel om zich te bevrijden uit de doolhof van soms overweldigende en dikwijls onbegrepen emoties, gevoelens en gedachten. Emoties, gevoelens en gedachten die zich maar al te vaak in het dagelijkse leven voordoen en een belemmering vormen voor emotionele harmonie.