PRI, vivre inspiré par l’amour, la compassion et en connexion

Home

Maak je relatie babyproof

PB relatie babyproof

Voordat de baby komt

Dit is zo hard nodig en enorm belangrijk! Zeker ook als je de cijfers bekijkt: van alle jonge stellen krijgt 83 procent te maken met een relatiecrisis na de komst van een eerste baby (Trouw, 15 oktober jl). De verwachting is dat bijna de helft van alle toekomstige ouders gaat scheiden. En steeds vaker gaan paren uit elkaar voordat de kinderen vier jaar zijn.

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor dit onderwerp: stellen die aan kinderen willen beginnen of aanstaande ouders waarvan het kindje al onderweg is. Dat gaat mij echt aan het hart! Dat schrijft Ingeborg in haar boek De Onschuldige Gevangene. Want natuurlijk, als je aan kinderen begint, doe je dat met de beste intenties en voornemens. Natuurlijk wil je je kind laten opgroeien in een warm en liefdevol gezin en wil je als ouders bij elkaar blijven. Natuurlijk. Maar de cijfers laten zien dat dat blijkbaar niet voldoende is om het ook werkelijkheid te laten worden. Want, hoe DOE je dat, je relatie babyproof maken? 

Roze wolk

Wat als er naast de verwondering over en de liefde voor het pasgeboren kindje geen roze wolk (meer) blijkt te zijn, als je doodmoe bent van doorwaakte nachten, als je meningsverschillen krijgt over hoe om te gaan met je (huilende) baby of over hoe je de opvang gaat regelen, als de verschillen duidelijk worden en je partner niet de ouder lijkt te zijn die jij verwachtte? Dan kunnen goede voornemens als sneeuw voor de zon verdwijnen en voel je je misschien gewoon uitgeput, boos, in de steek gelaten en snauw of schreeuw je tegen je partner voordat je het in de gaten hebt en waar je kind bij is. Emoties kunnen je voornemens bliksemsnel van tafel vegen – ook al wil je het liever anders.

Het vooraf (en natuurlijk ook na de geboorte) aan je relatie werken is zo enorm helpend en belangrijk! Om samen je kindje daadwerkelijk die veilige, liefdevolle basis te kunnen bieden die het nodig heeft om gezond op te groeien en tot ontwikkeling te komen.

Grondlegster van de methode Past Reality Integration (PRI, Ingeborg Bosch, laat in haar vijfde en nieuwe boek Onze Liefde zien dat problemen in onze relatie met onze partner of kind mede (onbewust) bepaald worden door de invloed van ons verleden. Zij geeft in dit boek concrete en praktisch toepasbare instrumenten waarmee het eigenlijk verrassend eenvoudig is om de emotionele intimiteit in je relatie te versterken en je hart steeds meer naar elkaar te openen.

Dat is niet alleen fantastisch voor de partners, maar natuurlijk en juist ook voor de kinderen! En dus voor de generatie van morgen en overmorgen.

Meer informatie