PRI, leben aus Liebe, Mitgefühl und Verbundenheit

PRI therapeut i.o. Anniek Vleugel vertelt...

785 5a58b65b5c25c

... over Ingeborg Bosch

Het zal je maar gebeuren. Dat je psycholoog bent, op zoek bent naar een sluitend antwoord op de vragen ‘hoe zit het nou toch met onze emoties’, ‘hoe werkt het?’. Dat je daar steeds verder in zoekt en gaandeweg, al onderzoekende, stappen ontwikkelt waarvan lijkt dat ze de vroege instellingen van het emotionele brein kunnen veranderen. Dat waarvan iedereen denkt: dat kan niet. En jij ontdekt: het kan wel. En ook nog op een betrekkelijk eenvoudige manier, als je eenmaal in de gaten hebt hoe het werkt. Dat overkwam en overkomt Ingeborg Bosch.

En kun je je voorstellen wat het met je doet als je, naarmate je onderzoek vordert, ontdekt hoe goed het werkt, bij jezelf en bij je cliënten? Dat het zo goed, eenvoudig en diepgaand werkt dat je daar zelf helemaal versteld van staat? En dat als je vervolgens ook weet dat deze antwoorden binnen het onderzoek van de psyche nog niet bestaan, en je ziet in welke psychische nood de wereld verkeert, dat je dan ziet dat het zeer van belang is dat je een opleiding start en zo jouw kennis kunt doorgeven, aangezien het leven uiteindelijk maar kort is… Ook dat heeft Ingeborg Bosch gedaan en doet ze nog steeds.

Als je bedenkt dat Galilei tot ver na zijn dood heeft moeten wachten om de erkenning te krijgen (nadat hij 200 jaar verguisd is geweest) dat hij gelijk had, dat de zon niet om de aarde draait, maar andersom?
Kun je je voorstellen hoe het voelt als je iets revolutionairs ontdekt dat in de ogen van velen ‘to good to be true’ is, of mogelijk een lek zou schieten in hun eigen onderzoek? Hoe moeilijk het is je dan staande te houden?

Ingeborg is inmiddels 58 en al 20 jaar bezig met haar onderzoek. Ze heeft inmiddels 6 boeken geschreven over PRI en is nog altijd druk met het geven van therapie, het opleiden van therapeuten in de door haar ontwikkelde therapie Past Reality Integration (PRI). Bovendien ontwikkelt PRI zich nog steeds.

De resultaten van PRI, blijkend uit haar eigen ervaringen, die van de therapeuten en van cliënten die de toepassing van PRI aanleren en gebruiken in hun leven, omschrijven zich als revolutionair en transformerend.